fredag 8 april 2011

De tre blå klasserna

Med 4 blå var det dags att visa LPP för gitarrspelande. Jag har varit lite skeptisk till att ta gitarrundervisning med 4or i helklass och det sa jag även till dem. Det gick å andra sidan väldigt bra. Det blev mycket prat av mig i början när jag beskrev LPPn som de kan hitta på sin Unikumsida, men nästa vecka ska det bli betydligt mer spelande!

I 5 blå har vi tittat på de filmerna med rytm som spelades in förra veckan. Alla tyckte det var roligt att se dem. Vi har lyssnat och pratat kring låten Here without you med gruppen 3 doors down.

Med 6 blå var det dags för Musikhistoria. De ska få forska om ett årtionde i grupp och detta ska sedan redovisas i en Keynotepresentation. I arbetet vävs även svenska och engelska in.
Vi kom in på källhänvisningar och att man inte kan använda bilder hur som helst. Att man inte bara får kopiera och använda en bild som man vill ha. "Varför då, lägger man ut bilden så får man väl skylla sig själv", tyckte nån.
Fast om man går in i en affär och där ligger det matvaror på hyllorna som nån bara lagt dit, då får man ju inte gå och ta dom utan att betala och de som lagt dit dem får skylla sig själv. Det gav en liten tankeställare.

Det ska bli intressant att se vart detta arbetet tar vägen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar