onsdag 9 februari 2011

Gröna lektioner


Att sjunga engelska låtar är så roligt tycker eleverna. Även de som går i åk3... Men i 3an är det väldigt svårt att sjunga på engelska. De engelska låtarna som de vill sjunga är inte alltid anpassade till deras kunskapsnivå av engelska språket. De skulle behöva sjunga "Row, row, row your boat", men ärligt talat hur kul är det...? Så idag blev det "Boulevard of broken dreams" bland annat istället. Det är svårt att mötas halvvägs.
Jag har kommit fram till att vi ska sjunga endast svenska låtar i några veckor fram över. Detta för att jag ska kunna bilda mig en uppfattning av deras kunskapsnivå när det gäller sång. Det är svårt att göra när de inte kan sjunga sången.

2 kommentarer:

  1. De sjunger fantastiskt bra:-) Säger en opartisk fröken. Faktum är att de imponerade stort både på höstens musikal och på julavslutningen. Tänk att våga sjunga "själv" inför alla elever på hela skolan. Tycker att vi har många modiga elever på Kyrkenorum!!

    SvaraRadera
  2. Visst är de duktiga! Det finns så många som kan sjunga så bra, men det finns tyvärr lite för ofta "någon" som gör att de inte vågar...

    SvaraRadera