fredag 22 oktober 2010

Fredagslektioner

Då var lektionerna med det blå spåret avklarat. Idag har eleverna sjungit, spelat gitarr, arbetat i Garageband och skrivit låttexter.
De som blev färdiga med texterna har spelat in dessa med H2an.
Jag har även spelat in lite riff med en klass. Det är verkligen kul att se och höra hur duktiga eleverna hinner bli på bara några få gånger som de har spelat. Vi hann tyvärr inte att lyssna på det vi har spelat in och det kommer att dröja ett tag innan det kommer hamna något i bloggen som eleverna har gjort och framfört. Vi är ju bara i startskedet av arbetet.

Garageband ja... Det är ett nytt arbetsmaterial för mig som känns väldigt naturligt att arbeta i med åk6 som alla har egna datorer. Genom att lägga en ljudbakgrund, skriva en text som sedan sjungs i kan eleverna själva skapa musik.
Jag hade inte en aning om hur detta skulle fungera, men det har helt klart gått över förväntan.

Eleverna har så otroligt lätt för att ta för sig ny teknik att allt bara flyter på... Nästan allt iallafall. Det är ju fortfarande det där med att skriva en text. Ambitionerna är så ofantligt höga från vissa och det är synd. Ingen här är textskrivare och proffs. Det enda jag vill är att de ska göra så gott de kan.
Självklart är det lättare för vissa att skriva en text än andra, men så är det med allt. Vissa är bättre på att spela fotboll än andra. Varför är det så? Självklart har det med talang att göra, men ännu mera på grund av att de spelar mycket fotboll. Öva mycket, på vad som helst, och du blir bättre. Håkan Mild har aldrig varit en fotbollstalang, men det fanns ingen som slet så mycket som han! Och han blev ju en OK spelare ändå...
Tillbaka till det där med teknik. En tjej i klassen som jobbade i Garageband var sjuk idag. Det stoppade inte henne från att vara med sin grupp genom skype. Jag googlade lite för att se exakt hur det går till att videoskypa och hur tjejerna antagligen gjorde...

ha de gött tills nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar